Ontdek hoe jij met het yoghurt dieet kunt afvallen

Voor bijna iedereen is het een dagelijkse kwelling, de strijd met de overtollige kilo’s. Een ieder heeft zijn of haar eigen drijfveer om een paar (of misschien wel heel veel) kilo’s kwijt te raken. Maar wat de reden ook is, een paar kilo kwijt dat wil iedereen! Maar, hoe? Dat is meestal de grootste vraag. In Nederland zijn er heel veel bekende (Sonja Bakker bijvoorbeeld) en onbekende mensen die verschillende diëten hebben bedacht om effectief af te vallen. Ga daar nog eens bij sporten en de kilo’s vliegen eraf! Tenminste, zo doet men het voorkomen. Helaas is dit in de praktijk wel even anders en is dit ook jou ervaring met diëten. Gelukkig zijn er ook genoeg diëten die wél werken: het yoghurt dieet.

Op mijn website laat ik je op verschillende manieren kennismaken met diëten die ieder zijn eigen werkzame manier heeft om doelgericht en effectief af te vallen (waarbij je natuurlijk meer bij moet bewegen voor een mooi resultaat). In dit artikel ga ik het yoghurt dieet uitlichten. Er worden vragen beantwoord als: wat is een yoghurt dieet? Wat zijn de voor- en nadelen van een yoghurt dieet? Hoe ziet een dagmenu eruit en andere weetjes over het yoghurt dieet.

Wil jij ook doelgericht en effectief afvallen, heb jij de wilskracht en houdt je van yoghurt? Lees dan mee, dan is het yoghurt dieet namelijk echt iets voor jou!

Wat is een yoghurt dieet?

We hoeven je natuurlijk niet uit te leggen dat het hoofdbestanddeel van een yoghurt dieet bestaat uit jawel: YOGHURT. Maar, hoe werkt het? Yoghurt heeft de eigenschap dat je het gevoel hebt sneller vol te zitten. Hierdoor eten we minder en wordt de bloedsuikerspiegel op peil gehouden, waardoor de neiging naar het eten van zoete dingen nihil aanwezig is. Naast de ‘vullende’ factor bevat yoghurt ook veel magere eiwitten. Wat hiervan het voordeel is? Magere eiwitten worden sneller door onze spieren opgenomen, maar het zorgt er ook voor dat we sneller spieren opbouwen. Hoe meer spieren we in ons lichaam hebben, hoe sneller we vet verbranden. Wat dus indirect bijdraagt aan het afvallen. Daarnaast zit yoghurt ook vol met calcium, een stof dat van essentieel belang is bij het verliezen van overtollig vet.

Nu hebben we uitgelegd hoe goed yoghurt voor je is, maar zijn we nog niet inhoudelijk ingegaan op het dieet met als hoofdbestanddeel yoghurt. Het dieet is eigenlijk niks anders dan gemiddeld 2 liter yoghurt per dag eten. Hiernaast eet je normaal voedsel dat mager is en minder vet bevat. 2 liter yoghurt staat gelijk aan 3 à 5 porties per dag. Je kunt het bijvoorbeeld vervangen voor de tussendoortjes die je normaal nuttigt. Het eten van yoghurt (met de gezonde eigenschappen die hierboven genoemd zijn) samen met het magere voedsel dat je nuttigt, zal er voor moeten zorgen dat we effectief gewicht verliezen .

Voor- en nadelen van het yoghurt dieet

Maar, zoals er bij ieder dieet voor- en nadelen op te noemen zijn, is dit natuurlijk ook bij dit dieet zo.

Voordelen:

 • Rijk aan voedingsstoffen: Zo zit er in yoghurt stoffen als zink, jodium, fosfor, kalium, vitamine B5 en B12.
 • Goed voor de bloeddruk: Yoghurt is voornamelijk vetvrij. Het eten van een yoghurt kan er dus bij helpen om de bloeddruk te verlagen en het draagt bij aan een gezond(er) cholesterol niveau.
 • Goed voor de spijsvertering: Yoghurt bevat speciale bacteriën die ervoor zorgen dat onze spijsvertering op gang komt. Dit zorgt er voor dat onze darmen gezond zijn omdat ons eten beter verteerd wordt.
 • Verzadigende werking

Nadelen:

 • Snelle gewichtsafname: Dit klinkt misschien als een voordeel maar hoe sneller men gewicht verliest des de groter de kans dat het gewicht ook weer snel terugkeert.
 • Eentonig eten: Het hoofdbestanddeel is yoghurt, een onderdeel dat na een paar dagen eten snel verveeld.
 • Mag niet langer gebruikt worden dan 4 weken: Doordat er vrijwel geen vorm van variatie in dit dieet is, mag men het maar 4 weken gebruiken. Anders bestaat er namelijk het gevaar dat je een tekort aan vezels, vitamines en mineralen binnenkrijgt.

Dagmenu en meer…

Het yoghurt dieet is een typisch voorbeeld van een crashdieet. Crash diëten hebben de eigenschap dat we dagelijks weinig calorieën tot ons nemen waardoor we in een korte tijd, snel veel gewicht verliezen. Natuurlijk is dat fijn in het begin om jezelf een boost te geven, maar toch is het bewezen dat men op gewicht blijft als het afvallen niet te snel gaat.

Ben je ondanks de weinig variatie toch geïnteresseerd geraakt in dit dieet? Om je een indruk te geven hoe een dagmenu van het yoghurt dieet eruit ziet, hebben wij dit voor je uitgezocht en hieronder voor je geplaatst. Zo kun je zien of het dieet ook echt iets voor je is.

Menu yoghurt dieet

Het begin van het yoghurt dieet is zeer streng. Om de dag heb je namelijk een ´yoghurtdag´ waarbij je niks anders eet dan alleen maar yoghurt. Op de dagen dat je ook iets extra´s mag eten, bestaat je dagmenu (aangevuld met yoghurt) uit:

 • 3x een snee bruin brood
 • Avondeten: mager vlees met een kleine portie aardappelen en groente/rauwkost

Verstandig is om dit ‘menu’ aan te vullen met vitaminepillen, om ervoor te zorgen dat je genoeg vitamines e.d. binnenkrijgt.

In week 3 en 4 wordt het menu wat minder streng. Doordat je het dieet maar 4 weken mag volgen (vanwege de eentonigheid) begin je in week 3 al met afbouwen van het eten van yoghurt en ben je aan het einde van week 4 weer normaal aan het eten.

Veel succes met alle tips en trucks in deze blog over dit dieet. Wij zijn overtuigd van de werking en zijn van mening als jij in een korte periode een paar kilo’s lichter voor de dag wilt komen dit zeker lukt!

Reacties

 1. Interessant artikel

Trackbacks

 1. […] met het afvallen door middel van eiwitshakes. Doe je echter al een ander dieet, bijvoorbeeld het yoghurt dieet? Dan helpt het weinig om in aanvulling hierop gebruik te maken van deze methode. Dit werkt […]

Laat wat van je horen

*